september 2020

20sep18:30Oliveiras octet at September me, Amersfoort18:30 Flint, Coninckstraat 60 3811 WK

Event Details

September Me maakt Amersfoort van 18 – 20 september 2020 tot hét epicentrum van de klassieke muziek. Met frisse en eigentijdse blik heeft artistiek leider Ragazze Quartet opnieuw een bijzonder festivalprogramma samengesteld voor jong en oud, dit jaar geïnspireerd op het thema In de Geheime Tuin. Werken van componisten, musici en kunstenaars reflecteren op een creatieve manier op actuele onderwerpen als de relatie met de natuur, klimaatverandering en duurzaamheid.

Speciaal voor September Me wordt Flint omgetoverd tot een weelderige, muzikale en smaakvolle festivaltuin waar we in deze bijzondere tijd aangenaam en veilig kunnen verpozen.

Magda Mendes met Oliveiras
Zangeres Magda Mendes (winnares Gouden Notenkraker 2018) neemt je samen met haar octet mee op reis naar het vergeten platteland van Portugal. Tussen de Portugese liedjes door vertelt Mendes in het Nederlands over hoe haar vader, António Oliveira, dezelfde wortels lijkt te hebben als de olijfbomen uit zijn geboortestreek. Over hoe de bewoners en de bomen van deze streek zonder stem achterbleven en over hoe ook deze wortels aan haar trekken sinds ze haar geboortegrond heeft verlaten. Oliveirasis naast een Portugees verhaal ook een universeel verhaal waar Zuid-Europese wereldmuziek en West-Europese kamermuziek samenkomen.

Musici
Magda Mendes – zang
Ward Veenstra – gitaar
Udo Demandt – percussie

Remko de Landmeter – fluit
Bart de Kater – klarinet
Maripepa Contreras Gámez – hobo en cor anglais
Daniel Garrido Iglesias – fagot
Brandt Attema – bastrombone
Muziek door Magda Mendes & Ward Veenstra
Arrangementen door Ward Veenstra

 

KAARTEN

Time

(Sunday) 18:30

Location

Flint

Coninckstraat 60 3811 WK

X