may 2020

29may20:15Oliveiras in Theater Dakota, Den Haag20:15 Theater Dakota, Zuidlarenstraat 57 2545 VP Den Haag

Event Details

29 mei 2020 presenteert de Portugese zangeres Magda Mendes haar programma Oliveiras in Dakota Theater, Den Haag.

De zelfgeschreven liedjes zijn gesitueerd op het platteland van centraal Portugal. Een streek die recentelijk vaak het nieuws haalde doordat het geteisterd werd door diverse bosbranden. Een vergeten streek waarvan de geschiedenis in rook dreigt op te gaan.

Magda Mendes,geboren en getogen in Lissabon, woont sinds tien jaar in Rotterdam en heeft de afgelopen jaren de Rotterdammers kennis laten maken met de uit Lissabon afkomstige Fado. Zij tourde met haar programma ‘Silencio! de fado dwaalt door Rotterdam’ langs alle uithoeken van de havenstad en bereikte zo een groot publiek.

Met haar nieuwe programma Oliveiras slaat ze een nieuwe weg in, verlaat ze de stad. Samen met Ward Veenstra schreef ze liedjes die stem geven aan verhalen die aan het vuur ontsnapt zijn.

Verhalen over hoe haar vader António Oliveira dezelfde wortels lijkt te hebben als de eeuwenoude olijfbomen uit zijn geboortestreek. Over hoe de bewoners en de bomen van deze streek zonder stem achterbleven en over hoe ook Magda´s wortels aan haar trekken sinds zij haar geboortegrond heeft verlaten.

Gitarist en medecomponist Ward Veenstra zal de luisteraars kennis laten maken met diverse Portugese snaarinstrumenten die er voor zullen zorgen dat zij meegenomen worden op de door Magda bezongen reis door Portugal. Het filmische karakter van het programma wordt versterkt door twee bijzondere klassieke musici. Op harp Astrid Haring en op bas trombone Brandt Attema.

Magda Mendes – zang
Ward Veenstra – gitaar
Astrid Haring – harp
Brandt Attema – bastrombone
Muziek door Magda Mendes & Ward Veenstra
Arrangementen door Ward Veenstra

KAARTEN

Time

(Friday) 20:15

Location

Theater Dakota

Zuidlarenstraat 57 2545 VP Den Haag

X