june 2021

27jun16:30Theater De Vest, Alkmaar16:30 Theater De Vest, Canadaplein 2, 1811 KE Alkmaar

Event Details

27 juni 2021 zal de Portugese zangeres Magda Mendes haar programma Oliveiras presenteren in Theater De Vest, Alkmaar.

De zelfgeschreven liedjes zijn gesitueerd op het platteland van centraal Portugal. Een streek die recentelijk vaak het nieuws haalde doordat het geteisterd werd door diverse bosbranden. Een vergeten streek waarvan de geschiedenis in rook dreigt op te gaan.

Magda Mendes,geboren en getogen in Lissabon, woont sinds tien jaar in Rotterdam en heeft de afgelopen jaren de Rotterdammers kennis laten maken met de uit Lissabon afkomstige Fado. Zij tourde met haar programma ‘Silencio! de fado dwaalt door Rotterdam’ langs alle uithoeken van de havenstad en bereikte zo een groot publiek.

Met haar nieuwe programma Oliveiras slaat ze een nieuwe weg in, verlaat ze de stad. Samen met Ward Veenstra schreef ze liedjes die stem geven aan verhalen die aan het vuur ontsnapt zijn.

Verhalen over hoe haar vader António Oliveira dezelfde wortels lijkt te hebben als de eeuwenoude olijfbomen uit zijn geboortestreek. Over hoe de bewoners en de bomen van deze streek zonder stem achterbleven en over hoe ook Magda´s wortels aan haar trekken sinds zij haar geboortegrond heeft verlaten.

Musici
Magda Mendes – zang
Ward Veenstra – gitaar
Udo Demandt – percussie

KAARTEN

Time

(Sunday) 16:30

Location

Theater De Vest

Canadaplein 2, 1811 KE Alkmaar

X