september 2021

25sep20:15Oliveiras in Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven20:15 Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven, Heuvel 140 | 5611 DK Eindhoven

Event Details

25 september 2021 zal de Portugese zangeres Magda Mendes haar programma Oliveiras presenteren in Muziekgebouw Ftits Philips, Eindhoven.

De zelfgeschreven liedjes zijn gesitueerd op het platteland van centraal Portugal. Een streek die recentelijk vaak het nieuws haalde doordat het geteisterd werd door diverse bosbranden. Een vergeten streek waarvan de geschiedenis in rook dreigt op te gaan.

Magda Mendes,geboren en getogen in Lissabon, woont sinds tien jaar in Rotterdam en heeft de afgelopen jaren de Rotterdammers kennis laten maken met de uit Lissabon afkomstige Fado. Zij tourde met haar programma ‘Silencio! de fado dwaalt door Rotterdam’ langs alle uithoeken van de havenstad en bereikte zo een groot publiek.

Met haar nieuwe programma Oliveiras slaat ze een nieuwe weg in, verlaat ze de stad. Samen met Ward Veenstra schreef ze liedjes die stem geven aan verhalen die aan het vuur ontsnapt zijn.

Verhalen over hoe haar vader António Oliveira dezelfde wortels lijkt te hebben als de eeuwenoude olijfbomen uit zijn geboortestreek. Over hoe de bewoners en de bomen van deze streek zonder stem achterbleven en over hoe ook Magda´s wortels aan haar trekken sinds zij haar geboortegrond heeft verlaten.

Mendes´s vaste band wordt versterkt door een blazerskwintet. De combinatie van de Zuid europese wereldmuziek met de West europese kamermuziek zorgt ervoor dat het programma een filmische karakter heeft gekregen.

Musici
Magda Mendes – zang
Ward Veenstra – gitaar
Udo Demandt – percussie

Remko de Landmeter – fluit
Bart de Kater – klarinet
Maripepa Contreras Gámez – hobo en cor anglais
Daniel Garrido Iglesias – fagot
Brandt Attema – bastrombone
Muziek door Magda Mendes & Ward Veenstra
Arrangementen door Ward Veenstra

KAARTEN

Time

(Saturday) 20:15

Location

Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven

Heuvel 140 | 5611 DK Eindhoven

X