july 2024

10jul14:0015:00Magda Mendes & Ward Veenstra - North Sea Round Town14:00 - 15:00 Laurens de Wilgenborgh, Adriaan Kluitstraat 170 3052 RJ Rotterdam

Event Details

Magda Mendes & Ward Veenstra

Magda Mendes won in 2018 de Gouden Notekraker, de door SENA uitgereikte vakprijs van en voor uitvoerende artiesten. De Portugese zangeres, al twintig jaar woonachtig in Rotterdam maakt kleinschalige, autonome producties. Onder eigen naam heeft ze drie album´s uitgebracht: “Casa da Bôxa” geïnspireerd op Portugese folklore, “Silêncio” met fadoklassiekers, het persoonlijke “Oliveiras” over de olijvenbomen van haar familie en haar laatste programma “Com o vento – Liedjes van de wind” waarmee ze in 2023/2024 door Nederland aan het toeren is.

Op woensdag 10 juli 2024 treed ze op met co-auteur/ guitarist Ward Veenstra in Laurens de Wilgenborgh in samenwerking met North Sea Round Town. Samen zullen ze u tijdens dit concert meenemen op een muzikale reis door Portugal.

Magda Mendes – zang, gitaar, ukulele
Ward Veenstra – Akoestische gitaar, Portugese gitaar

Over de Buurtconcerten
North Sea Round Town (NSRT) is een festival voor alle Rotterdammers. Daarom toert een aantal topbands in 2024 langs tientallen verzorgingstehuizen en Huizen van de Wijk om de bewoners en het personeel in het zonnetje te zetten. Voor de Buurtconcerten tournee is aan een indrukwekkende verzameling muzikanten de opdracht gegeven om een concert samen te stellen. Dit jaar maken Bibi MilaneseChorando in RotterdamDuo Volare met Davide RomeoIshtar Bakhtali QuartetLaura Drion en Andrew Moreno (Erasmus Jazz prijs 2024), Looking for LewisMohagany trioRobby en DanaFirma 010, Verbraak van Rijnen en Magda Mendes duoafgewisseld met haar trio hun opwachting. Stadsdichter Elfie Tromp presenteert haar trio dat ze samen vormt met multi-instrumentalisten Keimpe de Jong en Bruno Ferro Xavier da Silva. De Buurtconcerten zijn vrij te bezoeken door familieleden, vrienden en buurtbewoners. Zien we je daar?

Gratis entree

Time

(Wednesday) 14:00 - 15:00

Location

Laurens de Wilgenborgh

Adriaan Kluitstraat 170 3052 RJ Rotterdam

Tickets

Kaarten
X