july 2024

02jul14:0015:00Magda Mendes trio @ North Sea Round Town14:00 - 15:00 Laurens Maasveld, Maashaven Oostzijde 151 3072 HS Rotterdam

Event Details

Voor de Buurtconcerten van North Sea Round Town maakt de Rotterdamse Magda Mendes een kleine tour langs een aantal Buurtconcertlocaties, samen met gitarist Ward Veenstra en percussionist Udo Demandt ze neemt ons mee op reis door Portugal.

Mendes won in 2018 de Gouden Notekraker, de door SENA uitgereikte vakprijs van en voor uitvoerende artiesten. De Portugese zangeres, al twintig jaar woonachtig in Rotterdam maakt kleinschalige, autonome producties. Samen met haar vaste begeleider en co-auteur Ward Veenstra heeft ze drie albums onder eigen naam uitgebracht: Casa da Bôxa (2011), geïnspireerd op Portugese folklore, Silêncio (2015) met fadoklassiekers en het persoonlijke Oliveiras (2017) waarmee ze langs de grote podia tourde toen de pandemie uitbraak. Haar laatste programma heet “Com o vento” en daarmee tourt ze in 2024 met haar kwartet door heel Nederland.

Over de Buurtconcerten
North Sea Round Town (NSRT) is een festival voor alle Rotterdammers. Daarom toert een aantal topbands in 2024 langs tientallen verzorgingstehuizen en Huizen van de Wijk om de bewoners en het personeel in het zonnetje te zetten. Voor de Buurtconcerten tournee is aan een indrukwekkende verzameling muzikanten de opdracht gegeven om een concert samen te stellen. Dit jaar maken Bibi MilaneseChorando in RotterdamDuo Volare met Davide RomeoIshtar Bakhtali QuartetLaura Drion en Andrew Moreno (Erasmus Jazz prijs 2024), Looking for LewisMohagany trioRobby en DanaFirma 010, Verbraak van Rijnen en Magda Mendes duoafgewisseld met haar trio hun opwachting. Stadsdichter Elfie Tromp presenteert haar trio dat ze samen vormt met multi-instrumentalisten Keimpe de Jong en Bruno Ferro Xavier da Silva. De Buurtconcerten zijn vrij te bezoeken door familieleden, vrienden en buurtbewoners. Zien we je daar?

Gratis entree

Time

(Tuesday) 14:00 - 15:00

Location

Laurens Maasveld

Maashaven Oostzijde 151 3072 HS Rotterdam

Tickets

Kaarten
X