february 2019

03feb15:30Huiskamerconcert Middelburg UITVERKOCHT!Middelburg15:30 Huiskamerconcert, Eigenhaardstraat 29 Middelburg, 4331 HR Nederland

Event Details

Op 3 februari 2019 presenteert de Portugese zangeres Magda Mendes nieuwe liedjes tijdens een intiem huiskamerconcert in Middelburg.

De zelfgeschreven liedjes zijn gesitueerd op het platteland van centraal Portugal. Een streek die recentelijk vaak het nieuws haalde doordat het geteisterd werd door diverse bosbranden. Een vergeten streek waarvan de geschiedenis in rook dreigt op te gaan.

Magda Mendes,geboren en getogen in Lissabon, woont sinds tien jaar in Rotterdam en heeft de afgelopen jaren de Rotterdammers kennis laten maken met de uit Lissabon afkomstige Fado. Zij tourde met haar programma ‘Silencio! de fado dwaalt door Rotterdam’ langs alle uithoeken van de havenstad en bereikte zo een groot publiek.

Met haar nieuwe programma Oliveirasslaat ze een nieuwe weg in, verlaat ze de stad. Samen met Ward Veenstra schreef ze liedjes die stem geven aan verhalen die aan het vuur ontsnapt zijn.

Verhalen over hoe haar vader António Oliveira dezelfde wortels lijkt te hebben als de eeuwenoude olijfbomen uit zijn geboortestreek. Over hoe de bewoners en de bomen van deze streek zonder stem achterbleven en over hoe ook Magda´s wortels aan haar trekken sinds zij haar geboortegrond heeft verlaten.

Gitarist en medecomponist Ward Veenstra zal de luisteraars kennis laten maken met diverse Portugese snaarinstrumenten die er voor zullen zorgen dat zij meegenomen worden op de door Magda bezongen reis door Portugal.

Magda Mendes – zang
Ward Veenstra – gitaar
Muziek door Magda Mendes & Ward Veenstra
Arrangementen door Ward Veenstra

Dit concert is inmiddels uitverkocht. U kunt nog reserveren voor het concert van Magda Mendes en haar ensemble op 6 april 2019 in de Doopsgezinde Kerk.

Dit is een productie van Tangelder Presenteert.

 

Time

(Sunday) 15:30

Location

Huiskamerconcert

Eigenhaardstraat 29 Middelburg, 4331 HR Nederland

X