june 2024

27jun13:0014:00Chorando in Rotterdam13:00 - 14:00 Humanitas Bergweg, Bergwegplantsoen 10 3037 SK Rotterdam

Event Details

Het kwartet Chorando in Rotterdam richt zich op Braziliaanse muziek en is een selectie van een grotere groep muzikanten die in de Rotterdamse Havenstad gevestigd zijn. Het zijn docenten aan de Escola Portátil de Música da Holanda (EPM), een van de weinige muziekscholen in Europa die gespecialiseerd is in Choro-muziek, een stijl van Braziliaanse volksmuziek die zijn oorsprong vindt in Rio de Janeiro in de 19e eeuw. Ondanks de naam Choro, wat ‘huilen’ of ‘klagen’ betekent,  heeft deze stijl een snel en heerlijk vrolijk ritme.

Chorando in Rotterdam speelt nummers van hun recent uitgebrachte album met composities van de verschillende docenten van de EPM school. Het ensemble is samengesteld met muzikanten uit Portugal, Brazilië, Duitsland en Nederland; elke muzikant een eigen benadering van Choro-muziek wat het repertoire een speciale kleur en rijkdom geeft.

Over de Buurtconcerten
North Sea Round Town (NSRT) is een festival voor alle Rotterdammers. Daarom toert een aantal topbands in 2024 langs tientallen verzorgingstehuizen en Huizen van de Wijk om de bewoners en het personeel in het zonnetje te zetten. Voor de Buurtconcerten tournee is aan een indrukwekkende verzameling muzikanten de opdracht gegeven om een concert samen te stellen. Dit jaar maken Bibi MilaneseChorando in RotterdamDuo Volare met Davide RomeoIshtar Bakhtali QuartetLaura Drion en Andrew Moreno (Erasmus Jazz prijs 2024), Looking for LewisMohagany trioRobby en DanaFirma 010, Verbraak van Rijnen en Magda Mendes duoafgewisseld met haar trio hun opwachting. Stadsdichter Elfie Tromp presenteert haar trio dat ze samen vormt met multi-instrumentalisten Keimpe de Jong en Bruno Ferro Xavier da Silva. De Buurtconcerten zijn vrij te bezoeken door familieleden, vrienden en buurtbewoners. Zien we je daar?

Gratis entree

Time

(Thursday) 13:00 - 14:00

Location

Humanitas Bergweg

Bergwegplantsoen 10 3037 SK Rotterdam

Tickets

Kaarten
X